viernes, 7 de octubre de 2022

OBRADOIRO SEN GLUTEN

Viñeron visitarnos á Rufiteca de ACEGA (Asociación Galega de Celíacos) a contarnos o seu novo conto "SON MARIÑA".


Céntrase nunha nena celíaca e todo o que lle supón esta característica do seu corpo.


O importantísimo que é mirar os ingredientes das cousas para saber se o pode ou non comer...ou beber.



Nós xa sabiamos que temos que ter moito coidado con non mesturar cousas con e sen gluten para evitar que se contaminen os alimentos, sobre todo cando os cociñamos.




Tamén nos contaron o conto dos Bolechas onde abordan este tema.



Despois, marchamos a nosa aula para levar a cabo un OBRADOIRO DE COCIÑA SEN GLUTEN!!!!



Qué hambre tivemos de súpeto!!! jejeje



Había TOSTADAS.




NOCILLA.



CREMA DE CACAHUETE




QUESO CREMOSO Philadelphia




E AS EXITOSAS "CHISPITAS" (como din eles)




E así, ordeadamente, puxémonos mans á obra e eleximos con que untar as nosas tostadas.




Agardamos a que todos tiveramos as tostadas feitas...




...e 3, 2, 1...ATACAMOS AS TOSTAS COAS NOSAS BOCAS!!!


Despois marchamos ó recreo pero, cando voltamos…devoramos todo o que quedaba!!! !

E, no caso de que non houbera no coitelos libres…BOS SON OS NOSOS DEDOS!!!









E estás dúas encantadoras chicas de ACEGA deixáronnos uns exemplares para a nosa biblioteca sobre a CELIAQUÍA!!!! Que ben o pasamos…é as nosas barriguiñas o agradeceron!


Sempre é importante saber máis cousas sobre este tema para así entender, comprender e coidar mellor a nosa Lariña!!!❤️❤️❤️

Sempre unidos!!! Sempre coidándonos uns caracois ós outros!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario

EXCURSIÓN FIN DE CURSO Á GRANXA ESCOLA SERANTELLOS

Como excursión fin de curso fomos á GRANXA ESCOLA SERANTELLOS, en Cambados. Tiñamos moitos nervios porque iamos pasar todo o día fóra, comen...